حذف سولفات از فاضلاب

حذف سولفات از فاضلاب

سولفات اغلب درهر آبی در طبیعت یافت می شود، از جمله در آب های زیرزمینی، اقیانوس ها و آب ناشی از بارندگی و … وجود دارد. همچنین در فاضلاب خروجی صنایع به ویژه در صنایع معدنی و فرآوری مواد معدنی که در آن سولفات از مواد معدنی مانند سولفات کلسیم (گچ)، سولفات منیزیم وسولفات سدیم استخراج می شوند به وفور یافت می شود. سولفات در مقادیر زیاد برای سلامت انسان و محیط زیست مضر می باشد. علاوه بر این غلظت زیاد سولفات می تواند موجب خوردگی در تاسیسات صنایع شده که خود هزینه بیشتری را متوجه صنعت می کند. بنابراین حذف سولفات از اهمیت زیادی برخوردار است. در اینجا به برخی از روش های حذف سولفات از فاضلاب اشاره می شود.
1.جذب
این روش برای حذف سولفات درغلظت های پایین مفید است و ممکن است با استفاده از روش هایی مانند فیلتراسیون کربن فعال دانه ای انجام شود. اگرچه این فناوری اغلب ارزان است، اما جایگزینی مرتب و پر تکرار جاذب ها موجب افزایش هزینه و زمان شود.
2.استفاده از آهک هیدراته
بسیاری از صنایع برای حذف سولفات، به ویژه در غلظت های بالا، از آهک هیدراته (Ca(OH)2) استفاده می کنند که سولفات را به صورت گچ رسوب می دهد. این می تواند برای فاضلاب صنایعی که دارای غلظت بالایی از فلزات سنگین نیز هستند مفید باشد، زیرا سولفات با فلزات تشکیل رسوب می دهد.بسیاری از تأسیسات ممکن است با استفاده از آهک هیدراته، موجب کاهش 80 درصدی سولفات شده که این خود منجر به کاهش آلودگی ثانویه و لجن تشکیل شده در طول فرآیند می شود.
3. انعقاد الکتریکی
 فرآیند انمعقاد الکتریکی پتانسیل قابل توجهی را در حذف سولفات  دارد. همچنین استفاده از عوامل کربناته نظیر بی کربنات کلسیم می تواند در ایجاد شرایط خروجی و افزایش راندمان موثر باشد.
4. فیلتراسیون غشایی
فیلتراسیون غشایی (RO)، نانوفیلتراسیون (NF) و اولترافیلتراسیون (UF) از جمله موثرترین فناوری‌ ها برای حذف سولفات‌ از آب و فاضلاب صنعتی هستند.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *