اهمیت استفاده از واحدهای نمک زدایی در تامین آب

اهمیت استفاده از واحدهای نمک زدایی در تامین آب

وقوع تغییرات آب و هوایی در سراسر جهان می تواند بر کمبود آب تأثیر منفی بگذارد ، به ویژه در مناطق پرجمعیت واقع در مناطقی که خشک تر می شوند ، در حالی که تقاضای آب شیرین به طور مداوم در حال افزایش است. بر اساس گزارش سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهانی ، 0.7-1.2 میلیارد نفر از کمبود آب رنج می برند و 500 میلیون نفر دیگر به این وضعیت نزدیک می شوند. با سناریوی کنونی تغییر آب و هوا ، تخمین زده می شود که در سال 2030 حدود نیمی از جمعیت جهان در مناطق دارای تنش شدید آب زندگی خواهند کرد.
حفظ آب ، بهبود حوضه آبریز ، ذخیره ، توزیع و زیرساخت های مناسب آب برای بهبود استفاده از منابع طبیعی آب شیرین موجود بسیار مهم است.
برای افزایش حجم منابع آب شیرین تنها دو راه عملی وجود دارد: نمک زدایی و استفاده مجدد از پساب
همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، تا سال 2030 ظرفیت استفاده از نمک زدایی نسبت به استفاده مجدد از پساب به طرز قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) پيش بينی می کند که تا سال 2025 حدود دوسوم مردم در مناطقی زندگی خواهند کرد که تحت تنش آب قرار دارد.


ازاین رو جهت تأمين آب قابل شرب در برخی از مناطق جهان و به ویژه در منطقه خليج فارس از واحدهای نمک زدایی استفاده می شود. با افزایش جمعيت و خشكسالی، ظرفيت واحدهای نمک زدایی نيز درحال افزایش است، به­طوری که پیش بینی شده­است که تا سال 2030، ظرفیت استفاده از واحدهای نمک­زدایی در دنیا با شیب حدود 10% افزایش خواهد یافت

 

Intelligence, G.W., et al., Global Water Intelligence. Global Water Intelligence, 2011. 12(10): p. 1-72
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *