فاضلاب باتری سازی

فاضلاب باتری سازی

در کارخانه های تولید باتری از آب در تهیه مواد واکنش دهنده ، الکترولیت ها، در شارژ الکترود، از بین بردن ناخالصی‌ها و در شستشوی نهایی سلول‌ها استفاده می‌شود. آلاینده های موجود در فاضلاب صنایع باتری سازی، بر اساس مواد مورد استفاده آند و الکترولیت متفاوت است به عنوان مثال فاضلاب باتری لیتیومی عمدتاً حاوی N-methylpyrrolidone است. به طور کلی فاضلاب ناشی از باتری سازی شامل اسید سولفوریک، روغن و گریس و فلزاتی چون کادمیوم، کروم، کبالت، مس، آهن، سرب، منگنز، جیوه، نیکل، نقره و روی هستند.به دلیل حضور اسید سولفوریک در این فاضلاب اولین قدم برای تصفیه فاضلاب بالا بردن PH است. معمولا با اضافه کردن کربنات کلسیم به همراه یک ماده اکسید کننده pH  افزایش یافته و واکنش با فلزات سنگین هم شروع خواهد شد.
فاضلاب صنعت باتری سازی بر اثر فرآیندهای زیر ایجاد می شود:
  • بخش خمیر
  • استفاده از اسید برای پرکردن باطری ها
  • شستشوی صفحات
  • آب شستشوی صفحات
  • آب شستشوی ناشی از قسمت های مختلف
  • بخش خنک کننده ها
 
خلاصه ای از روش های مورد استفاده در تصفیه فاضلاب باتری سازی در زیر اشاره می شود.
روش انعقاد شیمیایی : مواد شیمیایی خاصی را به فاضلاب اضافه می کنند تا با آلاینده هایی که قرار است در فاضلاب حذف شوند واکنش شیمیایی مستقیم داشته باشد و رسوبات نامحلول در آب برای جداسازی و منجر به  حذف آلاینده ها شود. البته در این روش مقدار زیادی از عوامل شیمیایی اضافه شده و مقدار زیادی آلودگی ثانویه ایجاد خواهد داشت.
میکروفیلتراسیون: در این روش از مواد متخلخل برای حذف ذرات ناخالصی با اندازه معین در آب استفاده می شود.فیلترها  را می توان به انواع مختلفی تقسیم کرد، مانند کارتریج های فیلتر پلیسه دار،  کارتریج های فیلتر سیمی، فیلترهای کیسه ای و فیلترهای پلیسه دار غشایی، و غیره.
الکترولیز: در این روش یون های فلزات سنگین، با دریافت الکترون به فلز تبدیل می شوند. روش الکترولیز به طور کلی نیازی به افزودن مواد شیمیایی زیادی در تصفیه فاضلاب ندارد. همچنین مدیریت این روش راحت است و مقدار لجن تولیدی کم است.  بنابراین به آن روش تصفیه تمیز نیز می گویند. باید توجه داشت استفاده از الکترولیز برای تصفیه فاضلاب تولید باتری که حاوی سرب است کمی دشوار می باشد.

لجن فعال: در روش  تصفیه بیولوژیکی فاضلاب به طور مداوم هوا  به فاضلاب وارد شده و پس از مدت زمان معینی در اثر تکثیر میکروارگانیسم های هوازی، لخته های لجن  ایجاد می شوند. این  میکروارگانیسم‌ها  توانایی بالایی در جذب و اکسید کردن مواد آلی دارند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *