مدیریت پسماند تصفیه خانه های فاضلاب

مدیریت پسماند تصفیه خانه های فاضلاب

در دهه های اخیر به دلیل رشد سریع جمعیت و افزایش استفاده از آب شیرین برای اهداف مختلف، مقدار فاضلاب در سراسر جهان به سرعت در حال افزایش بوده است. فاضلاب اگر به درستی تصفیه نشود می تواند مضرات مختلفی از جمله تهدید سلامت عمومی به همراه داشته باشد. آشغال ها، دانه ها و لجن در تصفیه خانه های فاضلاب و پکیج های تصفیه فاضلاب، پسماندهای فرآیند تصفیه فاضلاب می باشند که از نظر کیفی به دلیل دارا بودن عوامل بیولوژیکی بیماری زا و همچنین ترکیبات شیمیایی از جمله فلزات سنگین می تواند برای زندگی انسان ها تهدید کننده باشد.لجن عمدتاً از فرآیند تصفیه فاضلاب سرچشمه می گیرد. بازیافت و مدیریت لجن تولیدی به نوع فرآیند تصفیه فاضلاب، هزینه های عملیاتی و سرمایه گذاری، نوع استفاده و تأثیرات آن بر محیط زیست بستگی دارد. روش ‌های زیادی برای استفاده و مدیریت لجن وجود دارد، مانند هضم و تبدیل به کود، تبدیل آن به سوخت  و استفاده از آن برای ساخت آجر، اما هنوز قانونی برای این روش‌ها به صورت یکپارچه در جهان وضع نشده است. کمپوست بهترین گزینه برای استفاده مجدد از لجن فاضلاب خواهد بود. کمپوست یک روش بسیار مفید و اقتصادی است زیرا کمپوست حاوی مقادیر زیادی مواد آلی است که باعث صرفه جویی در مصرف برق، کاهش آلودگی هوا و آب، بهبود خاک در اقدامات کشاورزی و صرفه جویی در فضای دفن لجن می شود. کمپوست كردن لجن فاضلاب امکان استفاده از آن را در اراضی کشاورزی، و همچنین ذخیره سازی آن را فراهم می کند.
 
فرآیند تولید کمپوست از لجن پکیج های تصفیه فاضلاب شامل سه مرحله است: 1) اختلاط لجن آبگیری شده 2) نگه داری در مخازن به مدت 30 روز 3) هضم هوازی در دمای بالای 55 درجه سانتیگراد به مدت 15 روز.

کمپوست پس از 15 روز ، نسبتاً پایدار می شود و به راحتی قابل کنترل است. نمونه‌های کمپوست نهایی برای انجام استانداردهای پاتوژن و فلزات سنگین آزمایش می‌شوند. پس از دریافت نتایج آزمایشگاهی و اطمینان از دستیابی به استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست، مورداستفاده قرار می گیرند.

Zorpas, A. A., Pedreño, J. N., & Candel, M. B. A. (2021). Heavy metal treatment and removal using natural zeolites from sewage sludge, compost, and agricultural soils: a
review. Arabian Journal of Geosciences14(12), 1-19
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *