حفاظت از محیط زیست

حفاظت از محیط زیست

حفاظت از محیط زیست

به طور کلی محیط زیست  به سه دسته تقسیم می شود: محیط طبیعی، محیط مصنوعی یا انسان ساخت و محیط اجتماعی.

محیط طبیعی به آن قسمت از محیط زیست اطلاق می شود که در برگیرنده بخشی از فضای سطح کره زمین است و به دست انسان ساخته نشده است. مانند کوه ها، دشت ها، جنگل ها، حیات وحش، دریاها و غیره …محیط زیست مصنوعی به محیطی گفته می شود که توسط انسان ساخته شده است و به عقیده پاره ای از متخصصان، محیط زیست مصنوعی، محیط زائیده تفکر انسان و فرهنگ است، بنابراین شهرها با تمام اجزاء آن، محیط زیست مصنوعی را تشکیل می دهند، خانه ها، مدرسه ها، کارخانه ها، فرودگاه ها، راه ها و غیره اجزای این بُعد از محیط زیست محسوب می شوند.علاوه بر این، زباله های کنار خیابان، آلودگی آب و هوا، تمیز یا کثیف بودن جویبارهای روان و مانند آن ها نیز عناصر تشکیل دهنده این قسمت از محیط زیست هستند. با ملاحظه تمیز یا کثیف بودن یک شهرمی توان  به علاقمندی ساکنان آن به سلامت و بهبود محیط زیست و پاکیزگی آن و یا بی توجهی نسبت به این موضوع  پی برد.

مقصود از محیط اجتماعی جامعه ای است که بشر در آن زندگی می کند، این قسمت از محیط زیست از انسان هایی که در کنار و اطراف ما وجود دارند و با آنها روابط متقابل داریم تشکیل می شود. بیشتر معضلات زیست محیطی ناشی از محیط اجتماعی است، به طور مثال به دلیل احتیاج به سوخت، اقدام به قطع درختان و بوته ها می شود که فرسایش خاک و جابه جایی تپه های ماسه ای را منجر خواهد شد، یا رشد شهر نشینی و افزایش جمعیت در شهر، باعث بالا رفتن میزان مصرف و در نتیجه افزایش آلودگی ها می شود. در کشورهای صنعتی مشکلات مربوط به محیط زیست بیشتر ناشی از پیشرفت چشمگیر صنعت است، اما در کشورهای در حال رشد تخریب محیط زیست محصول عواملی مانند فقر، گرسنگی، بیکاری، بیسوادی، کمبود مسکن و بهداشت است.
بی‌توجهی به محیط‌ زیست و اهمیت آن، اثرات جبران‌ ناپذیری مانند گرم‌ تر شدن زمین، آلودگی هوا، سوراخ شدن لایه ازون، انقراض گونه‌ های مختلف گیاهی و جانوری، آب شدن یخ‌های قطبی، آلودگی و کمبود منابع آبی و… را به وجود آورده و نسل‌های آینده را درگیر مشکلات خود خواهد کرد.برای حفظ و مراقبت از محیط‌ زیست نیازی نیست اقدامات عجیب‌ و غریب و سختی انجام دهیم، هرکدام از ما درهر شهر و کشوری، با هر جنسیت و زبان و فرهنگی می‌توانیم با انجام اقداماتی ساده و نه‌ چندان پر هزینه، سهمی در نجات محیط‌ زیست داشته باشیم. در جدول زیر به برخی از این اقدامات اشاره شده است.
ردیف
راهکار
1
محافظت از منابع آب مانند تعمیر لوله های آب دارای نشتی
2
استفاده کمتر از ظروف پلاستیکی
3
استفاده از لامپ های فلورسنت به جای لامپ های رشته ای
4
استفاده از رسید ها و فاکتورهای الکترونیکی به جای رسید های کاغذی
5
اسفاده از دوچرخه به جای اتومبیل
6
جداسازی پسماند و تفکیک مواد قابل بازیافت
7
کاشت درخت
8
تصفیه فاضلاب و بازچرخانی آب

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *