بازیافت فسفر از تصفیه لجن فاضلاب شهری

بازیافت فسفر از پساب و لجن فاضلاب برای بسیاری از بخش ­های اقتصاد اهمیت ویژه­ ای دارد. در سال 2014، عنصر اصلی فسفر به عنوان یک ماده خام حیاتی توسط اتحادیه اروپا معرفی شد. از جمله دلایل اهمیت بازیابی مواد مغذی از پساب می­ توان به محدودیت در دسترس بودن کودها (به ویژه فسفر)، چالش ­ها و هزینه ­های مرتبط با حذف نیتروژن و فسفر در سیستم ­های تصفیه اشاره کرد. افزایش هزینه کودهای مبتنی بر فسفات یکی دیگر از عوامل مهم در نظر گرفته می­ شود. افزایش ارزش بازار اجزای فاضلاب مانند آمونیاک و فسفر یک عامل کلیدی است که به طور مثبت بر بازیابی منابع از فاضلاب تأثیر می ­گذارد. علاوه بر این، محرک های دیگر برای بازیابی فسفر، کاهش هزینه های تعمیر و نگهداری سیستم های تصفیه فاضلاب، و به طور خاص برای بازیابی فسفر از خاکستر لجن فاضلاب، غلظت آلی نسبتا کم در محصول بازیافتی است. از دیدگاه شرکت‌ های تولید کود، یکی دیگر از انگیزه ‌های بازیابی فسفر، برچسب پایداری به عنوان یک ابزار بازاریابی سبز است.
چندین تکنیک ممکن برای بازیابی مواد مغذی وجود دارد و فرآیند ها را می توان با عناوین شیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی طبقه بندی کرد. کریستالیزاسیون استروویت (منیزیم آمونیوم فسفات، NH4MgPO4·6H2O) فرآیندی برای بازیابی همزمان نیتروژن و فسفر است. استروویت یک کریستال سفید رنگ است که حاوی مواد مغذی ضروری برای رشد گیاه است و می ­تواند مستقیما به خاک افزوده شود. این کود بسیار عالی در نظر گرفته می­ شود، زیرا به دلیل سرعت آزادسازی کند و حلالیت کم آن در آب، از دست دادن مواد مغذی را به حداقل می رساند. این تکنیک تبلور استروویت همچنین می­ تواند برای هضم بی ­هوازی لجن به دلیل غلظت بالای فسفر معدنی و آمونیاک در راکتورهایی که این نوع تصفیه در آنجا اتفاق می ­افتد، اعمال شود
معادله واکنش عمومی تشکیل استروویت بصورت زیر است:
 Mg+2 + NH+4 + PO3-4 6 +H2O   <—-    MgNH4PO4 6(H2O)
که در آن 2+Mg، +4NH،3-4POو O2H به ترتیب نمادهای کاتیون منیزیم، کاتیون آمونیوم، آنیون فسفات و دی­ هیروژن اکسید است و O2H46PO·4 MgNH نشان دهنده استروویت است.
رسوب شیمیایی استروویت می ­تواند بین 90-80% از فسفات­ های محلول و 30-20٪ از آمونیاک محلول در پساب را حذف کند. چالش اصلی هنگامی است که بازیافت فسفر از پساب با غلظت فسفر کمتر از 50 میلی گرم در لیتر مدنظر باشد و غلظت مواد جامد معلق بالاتر از 2000 میلی گرم در لیتر باشد. بنابراین، می­ توان استروویت را در جریان ­های ثانویه (مانند تولید در تغلیظ لجن اولیه یا پس از آبگیری لجن هضم شده) که غلظت فسفر بالاتری دارند، تولید کرد.
خلاصه­ ای از موانع فعلی مربوط به اجرای بازیافت فسفر در سیستم های تصفیه فاضلاب
جنبه
بازیابی فسفر
بازیابی استروویت
اقتصادی
امکان سنجی اقتصادی
انگیزه اقتصادی
عدم اطمینان در بازگشت سرمایه؛ بازار محافظه کار؛ قیمت پایین سنگ فسفاته و کود
سیاسی و نهادی
قوانین ملی
سیاست های عمومی
مدیریت کارآمد در کشاورزی
عدم حاکمیت یکپارچه بین­ المللی
بدون منافع مشترک؛ عدم رویکرد یکپارچه در مورد بازیافت در کشور ها
مقررات مربوط به اجرای فن آوری های بازیابی فسفر
دستورالعمل های محصول فسفر بازیابی شده
چالش های حمل و نقل؛ منافع اختصاصی چالش های مربوط به ذینفعان
اجتماعی
افکار عمومی منفی به دلیل نامشخص بودن مسائل بهداشتی
نگرانی های ایمنی
آگاهی پایین کشاورزان در مورد استروویت
فنی
نا مشخص بودن ایمنی محصول
حلالیت کم استروویت
مستقل نبودن استروویت به عنوان یک محصول
خصوصیات شیمیایی منفی استروویت
حداکثر بازده بازیابی کم
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *