حذف همزمان مواد آلی و فلزات سنگین از فاضلاب

وجود همزمان فلزات سنگین (مانند جیوه، سرب، کادمیوم، اسانس و کروم)  و  ترکیبات آلی در پساب های صنعتی یک مشکل رایج است. اکثر این آلاینده‌ها، در غلظت‌ های بیش از حد مجاز در فاضلاب تخلیه می‌شوند. این امر خطرات زیادی را برای سلامتی انسان، آبزیان و کل اکوسیستم به همراه دارد. بنابراین حذف این آلاینده ها برای جلوگیری از آلودگی آب های سطحی و زیرزمینی ضروری است. حذف کامل این آلاینده ها حتی با استفاده از روش های مرسوم به طور کامل امکان پذیر نیست. چندین فناوری مانند روش های بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی برای حذف همزمان فلزات سنگین و آلاینده های آلی از فاضلاب بررسی شده اند که شامل استفاده از جاذب‌ها، فوتوکاتالیست‌ها، جریان الکتریکی و سورفکتانت‌ها می شوند.
از طریق فرآیند جذب می توان به صورت همزمان فلزات سنگین و ترکیبات آلی مختلف را تا بیش از 50 درصد حذف نمود. با استفاده از جریان الکتریکی تولید شده از فاضلاب ها، ترکیبات آلی و فلزات سنگین را می توان به صورت همزمان حذف کرد. در این رابطه می توان به روش های الکتروشیمیایی اشاره کرد که در نهایت منجر به رسوب فلز سنگین روی سطح الکترود می شود. استفاده از سورفاکتانت ها و بیوسورفکتانت ها روش دیگری است که در حذف همزمان فلزات سنگین از جمله روی، مس، نیکل، سرب، کبالت و کادمیوم، همراه با هیدروکربن هایی با منشا نفتی موفق بوده است. مطالعات نشان می دهد با استفاده از فوتوکاتالیست ها حذف همزمان یون های فلزات سنگین در حضور ترکیبات آلی، بهتر از حذف یون های فلزی به تنهایی است. 

 

 

T, Ajiboye, O. A. Oyewo, D. Onwudiwe, Chemosphere. Simultaneous removal of organics and heavy metals from industrial wastewater: A review, (2021)
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *