ظرفیت واحدهای نمک زدایی در جهان

ظرفیت واحدهای نمک زدایی در جهان

آب های سطحی در برخی مناطق محدود هستند، یا در دسترس نیستند و یا به دلیل آلودگی بالا برای آب آشامیدنی نامناسب هستند. در این مناطق، آب های زیرزمینی اغلب به عنوان منبع اصلی آب مورد استفاده قرار می گیرند، زیرا از نظر کیفیت در دسترس، ارزان و قابل اعتماد هستند. با این حال به سبب تاثیر منفی استخراج بیش از حد آب های زیرزمینی، محدودیت هایی برای استخراج آب های زیرزمینی وجود دارد. برای اطمینان از در دسترس بودن آب در آینده ، منابع آب تجدیدپذیر در مدیریت پایدار آب بسیار مهم است. حفظ آب ، بهبود حوضه آبریز ، ذخیره ، توزیع و زیرساخت های مناسب آب برای بهبود استفاده از منابع طبیعی آب شیرین موجود بسیار مهم است. استفاده از واحدهای نمک زدایی آب دریا یک روش عملی برای تامین آب مورد نیاز در آینده است.
در شکل زیر سهم کشورهای مختلف در شيرین سازی آب دریا در منطقه خليج فارس برای سال 2019 نشان داده شده است. همانطور که مشاهده می­شود بیشترین ظرفیت آب شیرین­کن های دنیا در منطقه خاورمیانه و دریای خلیج فارس قرار گرفته است. ظرفیت کلی شیرین­سازی آب دریا در جهان 100 میلیون متر مکعب در شبانه روز است که از این ظرفیت 39% در خاورمیانه، 8% آفریقا، 21% در آسیا، 11% در اروپا ، 12% در آمریکا و 3% در سایر مناطق انجام می­پذیرد. عربستان دارای بزرگترین بازار شیرین­سازی آب دریا است و با تولید بیش از 14 میلیون متر مکعب آب در شبانه روز، رتبه نخست دنیا در استفاده از صنعت نمک­زدایی را دارد. ظرفیت تولید آب شیرین در واحدهای نمک­زدایی در کشورهای امارات، کویت، قطر، بحرین و عمان به ترتیب بابر با 9، 3، 1.8، 1.1 و 1 میلیون متر مکعب در شبانه روز است. در حالی که ظرفیت ایران در تولید آب شیرین حدود 580 هزار مترمکعب در شبانه روز است. میزان مصرف آب شیرین در کشور در 100 میلیارد ریال در سال می­باشد که با توجه به حجم تولید فعلی، کمتر از 1% مصرف آب شیرین کشور در سال از طریق نمک­زدایی تولید می­شود.

 

 

Ullah, I. and M.G. Rasul, Recent developments in solar thermal desalination technologies: a review. Energies, 2019. 12(1): p. 119.
Eke, J., et al., The global status of desalination: An assessment of current desalination technologies, plants and capacity. Desalination, 2020. 495: p. 114633.
Sharifinia, M., et al., Prevention is better than cure: Persian Gulf biodiversity vulnerability to the impacts of desalination plants. Global change biology, 2019. 25(12): p. 4022-4033.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *