اخبار آب و فاضلاب کشور در آبان 1400

وضعیت آب کشور خوب نیست/ آبرسانی به 100 روستای کرمانشاه تا دهه فجر ( 9 آبان 1400)

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه با اشاره به کاهش بارندگی استان  در سال آبی گذشته گفت:
از نظر کاهش بارندگی استان اول کشور بودیم که بخش عظیمی از منابع آبی روستاها (چشمه‌ها و چاه‌ها) یا کاملا خشک شدند و یا کاهش چشمگیری داشتند. وی اظهار داشت که با توجه به وضع موجود این استان دچار خشکسالی بی سابقه ای شده است.
وی اضافه کرد: حدود ۲ هزار و ۶۰۰ روستا در استان داریم که تقریبا یک‌هزار و ۹۰۰ روستا از این تعداد زیر پوشش آب و فاضلاب هستند و حدود یک‌هزار و ۴۳۴ روستا جمعیت بالای ۲۰ خانوار دارند.
علی رضا کاکاوند تصریح کرد:
در سال 1400 برنامه آب رسانی به 460 روستا را داریم که از این تعداد کار اجرایی 200 روستا شروع شده و تا دهه فجر ۱۰۰ روستا از این تعداد از آب شرب سالم بهره‌مند می‌شوند.

وی در پابان با اشاره به وضعیت آب کشور اعلام کرد با یک خشکسالی کم سابقه مواجهه شده‌ایم و از آن‌جا که منابع تامین آب منابع پایداری نیستند و این خشکسالی هم ممکن است ادامه داشته باشد، ضرورت دارد که قدر آب را بدانیم و از آن درست مصرف کنیم.

 

انتقال آب از سد تالوار نیازمند تخصیص 1300 میلیارد تومان اعتبار (27 مهر ماه 1400)

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: برای انتقال آب از سد تالوار سه ایستگاه پمپاژ در مسیر انتقال پیش‌بینی شده که نیازمند تخصیص ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار است. به‌ گزارش “انرژی امروز” حمیدرضا جانباز در جلسه شورای هماهنگی مدیران صنعت آب و برق استان همدان که با حضور وزیر نیرو برگزار شد، با اشاره به اینکه وضعیت خشکسالی در طول ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است، اظهار کرد: در چنین شرایطی وزارت نیرو درصدد است با برنامه‌ریزی مناسب و دقیق از منابع استفاده کند تا مشکلی متوجه شهرها و روستاهای کشور نباشد.
آقای جانباز با اشاره به کاهش برداشت از سد اکباتان همدان در پنج ماه گذشته “عدم بارش‌ها ” را علت این اقدام معرفی کرد.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در ادامه با اشاره به اینکه انتقال آب از سد تالوار نیازمند تخصیص ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار است، عنوان کرد: سه ایستگاه پمپاژ در مسیر انتقال آب از این مسیر وجود دارد که بر همین اساس دو مخزن از مخازن این ایستگاه‌ها به صورت پیش ساخته تهیه خواهد شد.
جانباز همچنین گفت: در نظر داریم برنامه زمان‌بندی ضربتی آبرسانی از سد تالوار در کوتاه‌ترین زمان ممکن امکان‌پذیر شود.

وی در خصوص تکمیل تصفیه‌خانه همدان افزود: بخشی از عملیات لوله گذاری تصفیه‌خانه باقی مانده که با تلاش شبانه‌روزی می‌توان پیش از آغاز فصل گرما ۶۰۰ لیتر بر ثانیه آب را به همدان منتقل کرد.

 

آخرین جزییات از ورود فاضلاب به آب شهری خوزستان (19 مهر ماه 1400)

حمیدرضا جانباز مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به انتشار برخی از خبر‌ها مبنی بر ورود فاضلاب به آب شرب شهری گفت:
این موضوع در فضای مجازی به عنوان یک شایعه مطرح است. شرکت آب و فاضلاب کشور هم با شروع این شایعه تمامی بررسی‌های خود را انجام داد و خوشبختانه این موضوع صحت ندارد. ما این امید را به هموطنان می‌دهیم که آب شرب و مصرفی کشور از درجه استاندارد بالایی برخوردار است.

وی با اشاره به نظارت وزارت بهداشت بر این امور بیان کرد پس از تائید این وزارتخانه آب مورد استفاده قرار می گیرد.

 

آب جایگزین حاصل از پساب، مرهم زخم خشکسالی در سیستان و بلوچستان (17 مهر ماه 1400)

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به میزان قابل توجه خشکسالی ها در سال های اخیر؛ استفاده مجدد از پساب به عنوان یک آب جایگزین باید بیشتر مورد توجه قرار گرفته و بودجه های قابل توجهی به این قضیه اختصاص داده شود. علی رضا قاسمی با اشاره به کاهش چشمگیر بارندگی ها در سال گذشته اظهار داشت استان سیستان و بلوچستان دارای 4 درصد از مساحت کل کشور و در ردیف استان های پهناور و در مقابل خشک ایران قرار دارد.
وی همچنین بیان داشت: خشکسالی‌های پی در پی، عدم بارندگی مناسب طی سال گذشته و در پی آن افت سفره‌های آب زیرزمینی باعث کاهش کمی و کیفی چاه‌های سطح استان شده است، به طوری‌که در سال گذشته حدود 50 حلقه چاه نیاز به حفاری مجدد یا حفر چاه جدید پیدا کرد و 200 حلقه چاه نیازمند لایروبی و کف شکنی شد.
وی افزود: شاخص بهره‌مندی از آب شرب و بهداشتی در حوزه شهر 97 درصد است و این شاخص در حوزه روستایی 71.5 درصد است، همچنین درصد بهره مندی از خدمات دفع بهداشتی فاضلاب در شهرهای استان 24 درصد در مقابل 52 درصد کشور است.

وی در پایان با اشاره به در دست اجرا بودن 5 طرح فاضلاب در شهر های چابهار، زاهدان، زابل؛ کنارک و زهک اعلام داشت شرکت آبفا اقدام مورد نیاز جهت مطالعه طرح های فاضلاب شهرهای ایرانشهر، نیک شهر، راسک، فنوج و سراوان را نیز در دستور کار خود قرار داده است که با عملیاتی شدن آنها، علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف آب، امکان احداث صنایع متعدد با آب‌بری بالا به‌ویژه در مناطق مرکزی و شمالی استان فراهم می‌شود.

 

96.5 درصد چهارمحال و بختیاری دچار خشکسالی شدید و خیلی شدید شده است

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شهرکرد، شهرام احمدی مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری در دیدار اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با امام جمعه شهرکرد با اشاره به خشکسالی یک دهه اخیر در استان اظهار داشت:
خشکسالی شدید سال‌های اخیر، کاهش منابع آبی و اجرای طرح‌های بین حوضه‌ای بدون توجه به نیاز‌های زیست‌محیطی، به عنوان مهمترین چالش‌های استان است.
 

16 هزار روستای کشور فاقد آب شرب (17 مهر 1400)

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، حمیدرضا جانباز مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب کشور در نخستین جلسه شورای جهاد آب رسانی با اشاره به آخرین وضعیت آب رسانی به روستاهای کشور گفت:
جمعیت این روستاها بالای 20 خانوار است و در حال حاضر هشت هزار و ۴۲۲ روستا با جمعیت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر در زمینه آب رسانی به صورت خودگردان عمل و آب مورد نیاز را تامین می کنند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بیان کرد: ز مجموع ۱۶ هزار و ۵۱۶ روستای کشور ۱۱ هزار و ۷۴۳ روستا با جمعیت ۳۰۰ هزار نفر هستند که بهترین نقطه برای شروع فعالیت های آب رسانی توسط خیران هستند و باید از این نقطه کار آب رسانی را شروع کرد.

 تامین آب با کیفیت برای خوزستان حتی در صورت عدم بارندگی (3 مهر 1400)

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور گفت: تلاش ما بر این است که حتی اگر در ماه های آینده بارش نداشته باشیم تلاش می کنیم تا مردم در خوزستان با مشکل کاهش کیفیت آب مواجه نشوند و از آب شرب با کیفیت استفاده کنند.
به گزارش «انرژی امروز» از خبرگزاری ایسنا، حمیدرضا جانباز در جلسه بررسی پروژه‌های آبی خوزستان که امروز (سوم مهرماه) در اهواز برگزار شد، اظهار کرد:
با توجه به کاهش 37 درصدی بارندگی در سال گذشته موضوع تامین آب شرب کشور، موضوع مهمی است که باید در دستور کار قرار گیرد.
وی افزود: سال آبی ۱۳۹۹ -۱۴۰۰ بر اساس میانگین آماری در ۵۰ سال گذشته جزو خشکترین سال‌های بارشی کشور بوده است.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با اشاره به پیش‌بینی سازمان هواشناسی کشور گفت:
پیش بینی ما برای امسال به این صورت خواهد بود که بارش ها دیر هنگام اتفاق افتاده و همچنین شاهد افزایش درجه حرارت بیشتر از متوسط میانگین خواهیم بود.
جانباز با اشاره به این موضوع که در خوزستان عمده سامانه‌های تامین آب در بخش کشاورزی و شرب، وابسته به بارش بالادست است؛ اکنون وضعیت سدها از نظر ذخیره، وضعیت مناسبی نیست و همه در تلاش هستند تا مقدار و کیفیت آب را برای خوزستان مدیریت کنند تا به ویژه در بحث شرب، کمترین مشکل را داشته باشیم‌.
وی با اشاره به تاکید هیات دولت و رئیس جمهور برای سرعت بخشی به اجرای سامانه آبرسانی طرح غدیر در خوزستان گفت: تلاش خواهیم کرد در آینده‌ای نزدیک به منبع با کیفیت دز متصل شویم.

وی ادامه داد: در بخش آب شرب سعی ما بر این است که بیشترین آب انتقالی از غدیر به نقاط جمعیتی خوزستان منتقل شود. همچنین به دنبال آن هستیم که تعدادی از روستاها که مستقیما از کارون آب برداشت می‌کنند به کمک روش‌هایی، آب با کیفیت برای آن‌ها تامین کنیم.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *