تصفیه فاضلاب روغنی

تصفیه فاضلاب روغنی

علاقه روزافزون به نوآوری ها در مورد تصفیه فاضلاب های روغنی از این واقعیت ناشی می شود که تولید فاضلاب های روغنی تقریباً در همه صنایع رایج است. آسیب های ناشی از این صنایع در همه کشورها دیده می شود. شرکت هایی که چنین فاضلابی را تولید می کنند، مسئول تصفیه آن قبل از دفع یا بازیافت از طریق روش هایی مانند پکیج های تصفیه فاضلاب هستند. از آنجایی که مدیریت امولسیون های نفتی دشوار است و به انواع مختلف تصفیه یا حتی روش های ترکیبی نیاز دارد، طیف وسیعی از فناوری های زیست محیطی برای پساب های آلوده به نفت مانند جداسازی گرانشی، شناورسازی، لخته سازی، تصفیه بیولوژیکی، فرآیند های اکسیداسیون پیشرفته و غشاها انجام می شود. مواد طبیعی، مانند پلیمرهای زیستی، یک راه حل جدید و پایدار با پتانسیل قابل توجهی برای جداسازی پساب های روغنی هستند.
در بین روش ها راه حل های بیوتکنولوژیکی جدید، پتانسیل قابل توجهی دارند به ویژه استفاده از سلولز باکتریایی به عنوان غشاء در فرآیندهای جداسازی، که بر خلاف غشاهای سنتی، دارای قابلیت استفاده مجدد است، روش انعقاد/لخته‌سازی در میان تکنیک‌ های سنتی نیزمتمایز است، زیرا ساده، مقرون به صرفه است و می‌تواند با استفاده از لخته‌ سازهای پلیمری طبیعی در فرآیند استفاده شود.

همچنینAOP   ها نیز روش های کاملا امیدوارکننده ای هستند زیرا علاوه بر تصفیه پساب های آلوده با سرعت واکنش سریع و عدم وجود آلودگی ثانویه، در غیرفعال کردن میکروارگانیسم های بیماری زا کارآمد هستند.  بسیاری از روش هایی که در حال حاضر به کار می روند فقط برای نوع خاصی از ذرات روغنی عمل می کنند. بنابراین، در برخی موارد، استفاده  ترکیبی از چند روش برای تصفیه موثر مخلوط‌ های پیچیده‌ تر ضروری است. ترکیبی از روش های مرسوم با تکنیک های مدرن می تواند عملکرد حذف روغن را با طیف وسیعی از اندازه های ذرات بهبود بخشد. باید در نظر گرفته شود، تصفیه پساب های صنعتی، به ویژه پساب های صنعت نفت، باید پایدار، زیست سازگار و زیست تخریب پذیر باشند. انتظار می‌ رود فناوری‌ های جدید، به ویژه روش های میکروبیولوژیکی، کاهش هزینه‌ و انرژی،  بهبود تصفیه، تولید زباله کمتر و انتشار کمتر آلاینده‌ ها را ممکن سازد.

 


عامل
حالت های مختلف روغن در آب
هنگامي كه مخلوطي از آب و روغن براي مدت زمان كوتاهي به صورت ساكن قرار گيرد
روغن آزاد
گاهي به خاطر شدت اختلاط، قطرات روغن در فاز آبي پراكنده مي‌ شوند
روغن پراکنده
حضور تركيب سوم در فاز روغن و يا فاز آبي سبب افزايش پايداري مي‌ شود
امولسيون‌ هاي پايدار شيميايي
 در فاز آبي ميزان حلاليت روغن افزايش مي‌ يابد
روغن محلول
روغن‌ هاي غير قطبي معمولا تركيبات نفتي و مشتقات آن و روغن‌هاي معدني مي‌ باشند وجود بعضي از عوامل قطبي مثل سورفاكتانت‌ ها باعث پايدار شدن اين امولسيون‌ ها مي‌ شود و حلاليت را در فاز آبي افزايش مي‌ دهند
ذرات معلق احاطه شده توسط روغن
فاضلاب روغنی به طور اجتناب ناپذیری در هر مرحله از زندگی و صنعت توليد می شود. حذف ذرات روغن از فاضلاب آلوده به روغن که به عنوان ترکیب پیچیده و تهدیدهای بزرگ برای سلامتی انسان و محیط زیست شناخته می شود ، یک موضوع مهم تحقیقاتی در زمینه های تصفیه آب و فاضلاب است. با توجه به هزینه های بالای تصفیه و کارآیی های نامطلوب فرآيندهاي تصفیه متداول ، تصفیه فاضلاب روغنی همچنان یک موضوع مهم و ضروري است. در حال حاضر ، انعقاد/لخته سازي به عنوان یک فناوری ضروری تصفیه فاضلاب روغنی بسیار مورد توجه قرار می گیرد ، زیرا بسیار خوب ، مقرون به صرفه ، عملی و نسبتاً کارآمد است. عوامل موثر بر تصفیه فاضلاب روغني توسط انعقاد/لخته شدن نیز به فاكتورهايي همچون غلظت و نوع و ساختار روغن و چربي ، پي اچ و شرايط عملياتي بستگي دارد. با توجه به ترکیب پیچیده و دشواری تصفیه ، این پژوهش همچنین اثرات منعقد کننده ها/لخته کننده های مورد استفاده،  در تصفیه فاضلاب روغنی ، همچون منعقد کننده های معدنی ، لخته کننده های پلیمری مصنوعی ، لخته کننده های طبیعی و لخته کننده های پلیمری اصلاح شده  را بر فرآيند تصفيه مقایسه می کند. علاوه بر این ، در این بررسی ، مکانیسم های حذف ماده روغنی با انعقاد/لخته شدن مورد تاکید قرار گرفته است. با توجه به استانداردهای دقیق و ماهیت فاضلاب روغنی ، فرآیند ترکیب با انعقاد/لخته شدن ، مانند الکتروکواگولاسیون ، فرآیند ترکیبی همچون : انعقاد و غشاء و انعقاد/لخته شدن-شناورسازی می تواند پتانسیل کاربرد بهتری را ارائه دهد و در این بررسی مورد بحث قرار  گرفته است. برای ارائه یک انتخاب مناسب در کاربردهای عملی ، هزینه عملیاتی انعقاد و چندین فناوری معمولی نیز مقایسه می شود. در نهایت ، چالش های موجود در تصفیه فاضلاب روغنی با انعقاد مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد و جهت تحقیق امکان پذیر پیشنهاد می شود.

افزایش تقاضای انرژی، منجر به استفاده­ فراوان از سوخت­های فسیلی مانند نفت و گاز طبیعی شده است. روزانه حجم زیادی از فاضلاب های روغنی توسط صنایع تولید می شود. حذف ذرات نفت از فاضلاب آلوده به نفت که به عنوان مقادیر زیاد، ترکیب پیچیده و تهدید­های بزرگ برای سلامت انسان و محیط زیست شناخته می­شود، یک کانون تحقیقاتی در زمینه­های تصفیه فاضلاب است. با توجه به هزینه­های بالای تصفیه و راندمان نامطلوب، تصفیه فاضلاب روغنی یک مسئله باقی مانده است. در حال حاضر، انعقاد و لخته‌سازی به‌عنوان یک فن‌آوری ضروری تصفیه فاضلاب روغنی مورد توجه زیادی قرار گرفته است، زیرا اقتصادی، عملی وکارآمد است. عملکرد فرآیند انعقاد و لخته سازی ارتباط نزدیکی با برخی از ویژگی­ها و عملکرد سیستم دارد. غلظت مواد منعقد کننده­ تاثیر قابل توجهی بر عملکرد فرآیند دارد.
منعقد کننده­های معدنی، لخته سازهای پلیمری مصنوعی آلی، لخته سازهای طبیعی و لخته سازهای پلیمری اصلاح شده به هدف انعقاد استفاده می­شوند. همچنین فرآیند­های ترکیبی با لخته سازی، مانند انعقاد الکتریکی، فرآیند هیبریدی فیلتراسیون غشای انعقادی و لخته سازی-فلوتاسیون می­توانند کاربرد بهتری را ارائه دهند.

منبع
C. Zhao, J. Zhou, Y. Yan, et al., Application of coagulation/flocculation in oily wastewater treatment: A review, Science of the Total Environment (2020)

منبع
Zhao, C., Zhou, J., Yan, Y., Yang, L., Xing, G., Li, H., … & Zheng, H. (2021). Application of coagulation/flocculation in oily wastewater treatment: A review. Science of The Total Environment765, 142795
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *