آفت کش ها در آب آشامیدنی

 آفت کش ها در آب آشامیدنی

مشکل همه جانبه آفت کش ها در محیط های آبی نگرانی جهانی را به خود جلب کرده است زیرا آفت کش ها در بدن موجودات آبزی و خاک رسوبی تجمع می یابند و خطرات سلامتی را برای انسان به دنبال دارند. حضور بسیاری از فرمولاسیون آفت کش ها در آب به دلیل رشد سریع در بازار جهانی آفت کش ها ناشی از استفاده گسترده از سموم دفع آفات در بخش های کشاورزی و غیر کشاورزی معرفی شده است. حضور سموم دفع آفات در منابع آب ناشی از رواناب کشاورزی و فاضلاب صنعتی است. آفت کش های محلول توسط مولکولهای آب به ویژه در هنگام بارش با نفوذ به سمت پایین به لایه های خاک منتقل شده و در نهایت به آبهای سطحی و آبهای زیرزمینی می رسند. در نتیجه ، کیفیت آب را تضعیف می کند و عرضه آب تمیز برای آب آشامیدنی را کاهش می دهد. قرار گرفتن طولانی مدت در معرض غلظت پایین سموم دفع آفات منجر به خطرات غیر سرطان زای سلامتی شده است. روش مرسوم فرآیندهای تصفیه سموم شامل انعقاد ، لخته شدن ، جذب ، فیلتراسیون و رسوب گذاری است که بر انتقال فاز آلاینده ها متکی است. این روشها اغلب با هزینه عملیاتی نسبتاً بالایی متحمل می شوند و ممکن است باعث آلودگی ثانویه مانند تشکیل لجن شوند. فرآیندهای اکسیداسیون پیشرفته به عنوان فناوری های پاک برای تصفیه آب حاوی آلاینده های مقاوم در برابر حرارت و زیست مقاوم مانند آفت کش ها شناخته شده است.
حضور سموم دفع آفات در آب تأثیر مضر بر سلامت انسان دارد ، جایی که شدت اثر به حلالیت ، نیمه عمر ، ظرفیت جذب ، تجزیه پذیری زیستی ترکیبات آفت کش بستگی دارد. در آینده ، آفت کش های شیمیایی نقش مهمی در مدیریت آفات خواهند داشت. علیرغم ارزیابی اثربخشی ، سهولت استفاده و هزینه آفت کش ها ، برای دستیابی به مدیریت پایدار درازمدت آفات ، باید اثرات سوء احتمالی آفت کش ها را در نظر گرفت. تحقیقات در زمینه توسعه و فن آوری های آفت کش ها باید برای مدیریت سازگار آفات مبتنی بر محیط زیست افزایش یابد. ارزیابی مدیریت بقایای سموم دفع آفات ، سرنوشت سموم دفع آفات و فناوری کاربرد آن برای کاهش آثار سوء آفت کش ها و جایگزین های آن بر سلامتی مفید خواهد بود. بدون هیچ توجیهی برای حذف کامل سموم شیمیایی ، به مصرف کنندگان سم توصیه می شود که استفاده از آفت کش های مصنوعی را با سموم بیولوژیکی که تأثیر زیست محیطی کمتری دارند جایگزین کنند و همچنین از کاربرد صحیح آفت کش ها در سیستم کشاورزی اطمینان حاصل کنند. در مورد اقدامات ایمنی ، محلول هايي که ترکیبات آفت کش در آنها شناسایی شده است باید تحت نظارت مداوم و در صورت لزوم مراحل پیشرفته تصفیه آب را طی کنند.

منبع:
Syafrudin, M., Kristanti, R. A., Yuniarto, A., Hadibarata, T., Rhee, J., Al-Onazi, W. A., … & Al-Mohaimeed, A. M. (2021). Pesticides in drinking water—a review. International Journal of Environmental Research and Public Health18(2), 468.
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *