تصفیه فاضلاب به روش SBR

جریان فاضلاب ورودی پس از عبور از غربال ها و حذف شن ها و ذرات درشت، وارد پکیج تصفیه فاضلاب به روش SBR می شود. بیومس در طی چرخه های پیش از شروع تصفیه با شرایط فاضلاب تطبیق می یابد. پس از اینکه راکتور کاملا پر شد، مشابه با سیستم لجن فعال متعارف بدون جریان های ورودی و خروجی پیوسته عمل می کند. مراحل هوادهی و اختلاط پس از اتمام واکنش های بیولوژیکی قطع می شود و بیومس ته نشین شده تخلیه می شود. بیومس اضافی در هر مرحله ای از تصفیه فاضلاب از سیستم تصفیه جدا می شود. جدا کردن پیوسته بیوماس اضافی از سیستم موجب ثابت نگه داشتن نسبت جرمی فاضلاب ورودی به بیومس در چرخه های تصفیه می شود. سیستم های جریان متوالی از طریق تنظیم شدت جریان پیوسته لجن فعال برگشتی می توانند نسبت فاضلاب ورودی به بیومس را ثابت نگه دارند. پس از انجام تصفیه در پکیج تصفیه فاضلاب به روش SBR ، فاضلاب درون راکتور ممکن است وارد مخزن متعادل سازی شود تا پیش از ورود به سایر مراحل تصفیه تکمیلی مانند گند زدایی و ضدعفونی بتوان شدت جریان آن را کنترل نمود.
سیستم نگهداری جامدات شامل واحد تغلیظ و هاضم هوازی است. با استفاده از راکتور ناپیوسته متوالی نیازی به پمپ های لجن فعال برگشتی و پمپ های لجن اولیه موجود در سیستم لجن فعال متعارف، نمی باشد. در پکیج تصفیه فاضلاب به روش SBR تنها یک مقدار مشخص لجن موجود است.
بخشی از لجن که لجن اضافی نام دارد از سیستم دفع می شود و بخشی دیگر برای استفاده در مرحله بعد در کف مخزن باقی می ماند. با نگه داشتن و تنظیم نسبت ماده آلی به توده جرمی در هر سیکل میزان لجن اضافی که باید دفع شود مشخص می‌گردد.
در سیستم‌های لجن فعال متعارف پیوسته، نسبت ماده آلی به توده جرمینسبت F/M با بازگشت لجن از مخزن ته نشینی تنظیم می‌گردد که میزان آن وابسته به میزان فاضلاب ورودی و مشخصات و غلظت مواد در حوضچه ته نشینی و عوامل دیگر می‌باشد.

لجن مازاد، پس از خروج از سیستم، جهت تصفیه و بی خطر سازی وارد یکی از فرآیندهای دفع لجن می گردد.


جهت کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما در شرکت مهندسی کاشفان نیلفام تماس حاصل فرماییدیا از فروشگاه اینترنتی آبفان کالا دیدن فرمایید
 
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *