مبانی طراحی پکیج تصفیه فاضلاب به روش SBR

قدم اول در طراحی پکیج تصفیه فاضلاب به روش SBR مشخص نمودن ویژگی های فاضلاب ورودی و پارامترهای جریان خروجی مورد نظر می باشد. ویژگی های جریان فاضلاب ورودی شامل شدت جریان، حداکثر شدت جریان ورودی، BOD5، TSS، pH، قلیاییت، دمای فاضلاب، مقدار نیتروژن و مقدار فسفر است.
ویژگی های ساختاری و طراحی پکیج تصفیه فاضلاب به روش SBR
اجزای مهم داخلی این سیستم شامل سیستم هوادهی که خود معمولا در برگیرنده ی دیفیوزرها و بلوئر می باشد، میکسر شناور، دکانتر خروجی، پمپ تخلیه لجن و چندین فلوتر است. تابلو برق نیز معمولاً در نزدیکی اتاق کنترل قرار دارد.
زمانی که میزان دبی مجموعه کمتر از ۱۹۰ مترمکعب در روز می باشد، می توان از یک مخزن فلزی از پیش ساخته استفاده نمود. این مخزن به یک حوضچهپکیج تصفیه فاضلاب ، یک هاضم هوازی لجن و یک چاه پمپاژ جریان ورودی تقسیم می شود. در مواردی که پکیج تصفیه فاضلاب به قدری بزرگ باشد که توانایی که تصفیه ۳۸۰ تا ۵۷۰۰ مترمکعب فاضلاب در روز را داشته باشد، معمولاً از مخازن بتنی استفاده می گردد.
طراحی پکیج تصفیه فاضلاب به روش SBRمی تواند تنها بر مبنای حذف BOD کربنی یا حذف توام BOD کربنی و نیتروژن باشد. می توان با به کارگیری چند مرحله فرآیند انوکسیک در طول ته نشینی به مقدار مناسبی از نیتریفیکاسیون و حذف کربن نیز دست یافت
مدت زمان عملکرد چرخه ی یک پکیج تصفیه فاضلاب به روشSBR با نسبت کم غذا به میکروارگانیسم (F/M) سیستمی که دارای دو راکتور باشد ۱۲ سیکل در روز و سیستمی که ۴ راکتور داشته باشد 6 سیکل در روز خواهد داشت. میزان توزیع و تعداد سیکل های روزانه ی سیستم را می توان متناسب با استانداردهای مورد نیاز یا الگوی جریان ورودی، تغییر داد.
استفاده از پکیج تصفیه فاضلاب به روش SBRدر مقیاس های کوچک می تواند موجب بروز مشکلات زیادی در عملکرد، تعمیر و نگهداری و بارگذاری گردد. بنابراین به دلیل گسترده بودن بازه ی بارهای هیدرولیکی و مواد آلی تولید شده از سوی جوامع کوچک، معیارهای طراحی در این سیستم باید به دقت و بسیار محافظه کارانه انتخاب گردد. این نوع طراحی ها معمولاً از نسبت کمتر غذا به میکروارگانیسم (F/M) و زمان ماند هدرولیکی (HRT) و SRT بیشتری استفاده می کنند.
پکیج تصفیه فاضلاب به روش SBRبه دلیل بهینه سازی فعالیت های میکروبی از طریق تنش انوکسیک و استفاده بهتر از اکسیژن در سیکل ها راندمان حذف BOD کربنی بالاتری نسبت به سایر سیستم ها دارا می باشد.

 مراحل طراحی پکیج تصفیه فاضلاب به روش SBR

1- مشخص کردن ویژگی های فاضلاب ورودی، تعیین کردن مشخصات جریان خروجی مدنظر و همچنین تعیین فاکتورهای ایمنی مورد نظر
2- انتخاب تعداد تانک های SBR
3- انتخاب زمان واکنش/هوادهی، ته نشینی و تخلیه، و تعیین زمان پر شدن مخزن وکل زمان در هر سیکل از عملیات. تعیین تعداد سیکل ها در هر روز
4- تعیین حجم فاضلاب پر شده در هر سیکل با استفاده از تعداد کل سیکل ها در هر روز
5- انتخاب غلظت MLSS و تعیین نسبت حجم فاضلاب پر شده به حجم کل تانک تعیین عمق تخلیه. تعیین حجم SBR با استفاده از عمق محاسبه شده.
6- تعیین غلظت بیوماس نیترات زدایی شده و بررسی کفایت زمان هوادهی انتخاب شده در مراحل قبلی برای دستیابی به بازدهی نیتریفیکاسیون
7- تنظیم شرایط طراحی برای دستیابی به بازدهی مورد نیاز

8- تعیین اکسیژن مورد نیاز و شدت انتقال متوسط

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *