تاثیر سمیت پارابن بر آلودگی آب و فاضلاب

تاثیر سمیت پارابن بر آلودگی آب و فاضلاب

پارابن ها بيوسايدهایی هستند که به عنوان مواد نگهدارنده در مواد غذایی ، مواد آرایشی و دارویی استفاده می شوند. آنها به دلیل توانایی در ایجاد اختلال در غشای سلولی و پروتئین های داخل سلولی ، دارای فعالیت ضد باکتری و ضد قارچی هستند و باعث ایجاد تغییر در فعالیت آنزیمی سلول های میکروبی می شوند. آب ، یکی از با ارزش ترین منابع طبیعي ، به یک مخزن عظیم پارابن ها تبدیل شده است. پارابن های هالوژنه حاصل از کلرزني / ازن زني آب آلوده به پارابن ها نسبت به سایر پارابن ها حتی در آب ماندگارتر هستند. متأسفانه ، اطلاعات مربوط به حضور (پارابن های هالوژنه) و سرنوشت آنها در آبهای زیرزمینی وجود ندارد که به عنوان منبع اصلی آب آشامیدنی برای جمعیت عظیمی در کشورهای در حال توسعه عمل می کند. تلاشی برای غفلت از وجود پارابن ها در آب ، انسان را از طریق مصرف مواد غذایی و آب آلوده در معرض آن قرار می دهد.

اگرچه بررسی هایی درباره وقوع ، سرنوشت و رفتار پارابن ها در محیط وجود دارد ، اما آنها تا حد زیادی جنبه های سمیت و حذف را حذف می کنند. در این پژوهش فن آوري های مختلفی برای حذف پارابن ها در آب از جمله جذب سطحي ، تخریب زيستي ، فن آوری غشائي و فرآیندهای پیشرفته اکسیداسیون استفاده شده است. به نظر می رسد فرآیند فوتوکاتالیستی ناهمگن ، به دلیل توانایی آن در معدني سازی پارابن ها در آب ، برای حذف پارابن ها بیشتر مورد پسند باشد. با این حال ، برای بهبود این توانایی فوتوکاتالیست های ناهمگن ، پژوهش هاي بیشتری لازم است.

منبع

Bolujoko, Nathaniel B., et al. “Toxicity and removal of parabens from water: A critical review.” Science of The Total Environment (2021): 148092

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *