آلاینده های نوظهور در آب و فاضلاب، چالشی برای آب های سطحی و زیرزمینی

آلاینده ­های نوظهور در آب و فاضلاب، چالشی برای آب ­های سطحی و زیرزمینی

 بسیاری از آلاینده ­های نوظهور در حال حاضر با روش­های معمول تصفیه آب از بین نمی ­روند و در نتیجه، اغلب به مصرف می ­رسند كه این امر خطرات بالقوه زیست محیطی و سلامتی را به همراه دارد. در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا، داروها و محصولات مراقبت شخصی، در تصفیه خانه ­های آب سطحی، آب دریا، آب زیرزمینی و فاضلاب شناسایی شده ­اند. تمرکز بر آب های سطحی در ادبیات منتشر شده نشان می­ دهد که مطالعات به سمت روند جهانی متمایل هستند، در حالی که مطالعات در مورد آب دریا از اهمیت زیادی در منطقه مورد مطالعه برخوردار است. انواع آلاينده­های شناسایی شده در منطقه متفاوت است، اما ضد التهاب ­ها و آنتی بیوتیک ­ها غالب هستند.

در مقایسه، میکروپلاستیک­ ها عمدتاً در آب های سطحی و آب دریا با تمرکز بسیار کمتری بر روی آب آشامیدنی مورد مطالعه قرار گرفته ­اند. اکثر ميكرو پلاستیک­ ها در منطقه مورد مطالعه، ناشی از تخریب بقایای پلاستیکی بزرگتر است. الیاف پلی اتیلن و پلی پروپیلن بیشترین شناسایی پلیمرها هستند، که نشان ­دهنده منابع محلی انسانی است. پیشرفت تحقیقات در مورد ريز آلاينده ­ها در کشورهاي مورد مطالعه متفاوت است، زیرا در ایران و تونس بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. اکنون بیشتر کشورهای مورد مطالعه ، نظارت بر منابع آب را برای آلاينده هاي نوظهور آغاز کرده ­اند. به طور کلی، با بهبود آگاهی عمومی، سمن ­هاي زيست محيطي، مداخلات دولت و روش­ های پیشرفته نظارت و تصفيه آب، می توان آلودگی آب ناشی از استفاده آلاينده ­هاي نوظهور را برطرف کرد.

 

منبع

Dahiya, Sumit, Aakansha Singh, and Brijesh Kumar Mishra. “Capacitive deionized hybrid systems for wastewater treatment and desalination: A review on synergistic effects, mechanisms and challenges.” Chemical Engineering Journal 417 (2020): 128129

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *