حذف بو از سیستم های تصفیه فاضلاب

حذف بو از سیستم های تصفیه فاضلاب

حذف بو از سیستم های تصفیه فاضلاب

بو یکی از شاخص های مشهود آلودگی هوا است که از منابع مختلفی مانند فاضلاب های شهری و صنعتی، کارخانجات و صنایع، پسماندهای شهری، دخانیات، آلاینده های شیمیایی منتشر شونده از کارخانجات و کارگاه های تولیدی و غیره به وجود می آید. در طی چند سال اخیر کنترل بو یکی از مشکلات اصلی در طراحی و بهره برداری تاسیسات جمع آوری، تصفیه و دفع فاضلاب بوده است. بوی فاضلاب شهری معمولاً از گازهای حاصل از تجزیه مواد آلی یا از مواد افزوده شده به فاضلاب ناشی می شود.

در سیستم های تصفیه خانه فاضلاب فرآیندهای بیولوژیکی و فعل و انفعالات بیو شیمیایی باکتری ها، منجر به تولید گازهای مختلف و انتشار بوهای نامطبوع و متفاوتی در محیط می‌شود. از جمله این گازها می توان به هیدروژن سولفور، آمونیاک موادآلی فرار، مرکاپتان ها و ترکیبات حلقوی فرار بد بو اشاره نمود. در این مقاله درباره راهکارهای حذف بو از سیستم های تصفیه فاضلاب، توضیح می دهیم.

معرفی فرآیند حذف بو از سیستم های تصفیه فاضلاب

1-    شناخت فرآیندهای موجود و امکان سنجی تغییر فرآیند با بررسی روش های مختلف هوازی و بی هوازی

2-    شناخت و بررسی کامل واحدهای آمایش و پردازش لجن، اعم از تغلیظ کننده ها ، هاضم ها و واحدهای آبگیری، بعنوان منبع تولید کننده بو

3-    بررسی روش های بوزدایی و روش های نوین این فرآیند شامل روشهای شیمیایی و بیوفیلترها

4-    انتخاب فرآیند مناسب

در سال های اخیر تلاش های زیادی برای از بین بردن بوهای مزاحم و ناخوشایند در پروسه های مختلف صنعتی در محیط های مختلف انجام شده است.

در اکثر سیستم هایی که تاکنون برای بوزدایی استفاده شده است، اقدام به استفاده از بوهای پوششی برای پنهان نمودن بوی نامطلوب انجام گرفته است که این عمل نه تنها بوی نامطلوب را از بین نمی برد بلکه حجم آلاینده های بوزا در محیط را افزایش می دهد. همچنین سیستم های جذب کننده بو نیز از راندمان های پائینی برخوردار بوده و بهره برداری از آن ها نیز در شرایطی که از ابتدا طراحی نشده باشند، بسیار مشکل خواهد بود.

اکسیژن فعال یا ازن گازی تقریباً بی رنگ با بوی ترش و قدرت اکسید کنندگی بالا است و سریعاً آلاینده های محیط را اکسید می نماید و نتیجه این اکسیداسیون تنها اکسید مواد و اکسیژن می باشد. اکسیژن فعال یا ازن پایدار نبوده و در نتیجه نمی توان آن را انبار یا حمل نمود. این امر باعث می­ گردد که تولید ازن همواره در محل انجام گیرد، لذا مرحله حمل و انبار مواد شیمیایی با استفاده از ازن ژنراتور حذف می شود.

معرفی فرآیند حذف بو از سیستم های تصفیه فاضلاب

اکسیژن فعال علاوه بر قابلیت بوزدایی یک ضد عفونی کننده بسیار قوی نیز می باشد و به نحو مطلوب و بسیار موثری انواع آلودگی های میکروبی را از بین می برد. ویژگی های ازن نظیر قابلیت تجزیه ترکیبات سمی شیمیایی و نیز کشتن انواع میکروارگانیسم ها ، اعم از باکتری ها و ویروس ها ، ازن را به مهمترین عامل پاک کننده و ضد عفونی کننده محیط تبدیل کرده است.

کنترل بوی فاضلاب تخلیه شده در سیستم های جمع آوری فاضلاب

–         به کاربردن دستورالعمل های سختگیرانه تر در تخلیه فاضلاب و اجرایی کردن آن ها

–         پیش تصفیه فاضلاب های صنعتی

–         ایجاد متعادل ساز جریان در منبع برای حذف شوک بار تخلیه های فاضلاب

–         ایجاد شرایط هوازی از طریق اضافه کردن پراکسید هیدروژن، اکسیژن خالص یا هوا در محل های بحرانی در سیستم جمع آوری و ایستگاه های پمپاژ

–         کنترل رشد میکروب های بی هوازی به وسیله گندزدایی یا کنترل اسیدیته

–         اسیدی کردن یا رسوبدهی ترکیبات بودار بوسیله افزودنی های شیمیایی

–         طراحی سیستم جمع آوری فاضلاب برای کاهش آزاد شدن بو بر طبق آشفتگی جریان

–         تصفیه گازهای خروجی در مکان های انتخاب شده

سایر روش های حذف قطعی بوی بد فاضلاب

–         کاهش زمان ماند در فرایندهای تصفیه خانه

–         افزایش میزان هوادهی در فرایندهای تصفیه بیولوژیکی

–         افزایش ظرفیت تصفیه خانه، بوسیله بهره برداری از واحدهای غیرفعال

–         کاهش میزان جامدات و انباشته شدن لجن

–         افزایش فرکانس پمپاژ لجن و کفاب

–         کنترل آزاد شدن آئروسل ها

–         افزایش فرکانس تخلیه دانه ها در دانه گیر و آشغال ها در آشغالگیر

–         نگهداری، تهویه، و تصفیه گازهای بودار

اقداماتی که در راستای حذف قطعی بو در پکیج های نوین تصفیه فاضلاب نیلفام صورت می­ گیرد

–         کاهش تولید و انتشار ویروس ها از طریق ذرات و قطرات ریز فاضلاب به دلیل استفاده از دیفیوزر هوادهی به منظور انجام عمل هوادهی و کاهش تلاطم فاضلاب در مجاورت هوا و در نتیجه کاهش بو، انتشار آئروسل ها و بیماری های هوابرد.

–         کاهش حجم مفید در مقایسه با تصفیه خانه به دلیل افزایش بارگذاری آلی در سیستم و استفاده از فرآیند رشد چسبیده با مدیای معلق و شناور.

–         وجود دیواره های مانع (بافل یا آرام کننده) با جریان رو به پایین و رو به بالا در محل ورودی سیستم، به عنوان یک واحد متعادل ساز جریان عمل نموده و جریان فاضلاب را به صورت آرام و با کیفیت یکنواخت (از لحاظ بار آلی، رنگ، بو، درجه حرارت، pH و …) به واحد بعدی هدایت می نماید.

–         توانایی انجام عمل نیتریفیکاسیون و دنیتریفیکاسیون و در نهایت حذف ازت و فسفر و در اصل کاهش مواد مغذی یا نوترینت ها.

–         به دلیل غالب بودن فاز خودخوری یا خودتخریبی در فرآیند حاکم در بیوراکتور میزان لجن تولیدی بسیار کم و ناچیز است (نیاز به تخلیه لجن بسیار کم بوده و در نتیجه هزینه های دفع بسیار ناچیز می باشد). لذا با توجه به ناچیز بودن میزان لجن تولیدی، و در نتیجه حذف قطعی بو، نیازی به ساخت و احداث تجهیزات پردازش لجن از قبیل هاضم، تغلیظ کننده و سیستم های خشک کننده لجن نمی باشد.

–         قابلیت مدولار نمودن با اضافه کردن تعداد پکیج ها و امکان ارتقاء سیستم با بالا بردن غلظت لجن و میکروارگانیسم ها و در نتیجه انعطاف پذیری سیستم در مقابل افزایش جمعیت و افزایش جریان فاضلاب خام ورودی به بیوراکتور.

–         عدم وجود مشکل گرفتگی واحدها و بخش ها به دلیل مناسب بودن اتصالات مورد استفاده از سیستم.

اقداماتی که در راستای حذف قطعی بو در پکیج های نوین تصفیه فاضلاب نیلفام صورت می­ گیرد

–         طراحی مطابق با رعایت اصول HSE. (Health, Safety, Environment) (سیستم مدیریت یکپارچه بهداشت، ایمنی و محیط زیست)

–          پساب خروجی پکیج تصفیه فاضلاب نیلفام از استانداردهای لازم سازمان حفاظت از محیط زیست برخوردار بوده و صد در صد قابلیت استفاده مجدد را در آبیاری فضای سبز و کاربری های صنعتی داراست و رهاسازی آن ها به محیط و یا آب های سطحی سبب آلوده سازی و ایجاد بو و تجمع حشرات و جانوران نمی گردد. این پکیج ها از نظر ساختاری مطابق با استانداردهای ISO9001:2015 (استاندارد سیستم مدیریت کیفیت)، ISO14001:2015 (استاندارد سیستم مدیریت زیست محیطی) و BS OHSAS 18001:2007 (استاندارد ایمنی و بهداشت حرفه ای)، جوش، رنگ آمیزی و سندبلاست، بهره برداری و غیره به مرحله طراحی، ساخت و تولید می رسند و فاقد هرگونه نواقص فنی، زنگ زدگی و نشتی می باشند.

معرفی تاسیسات نگهداری بوی فاضلاب

نصب پوشش ها، هودهای جمع آوری و تجهیزات انتقال هوا برای نگهداری و هدایت گازهای بودار به تخلیه کننده ها یا سیستم های تصفیه بو می باشد. در مکان هایی که از پوشش استفاده می شود، گازهای انباشته شده، می بایست جمع آوری و تصفیه شود. روش های مخصوص تصفیه بو به ویژگی ترکیبات بودار بستگی دارد.

اگر قصد خرید سپتینک تانک، پکیج های تصفیه فاضلاب، پکینگ مدیا و غیره را دارید، می توانید با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید و سوالات خود را از کارشناسان مجموعه کاشفان نیلفام بپرسید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *